top of page

Om mitt arbeide med Blyant bilder

Som kunstner er blyant et av mine mest grunnleggende og essensielle verktøy. Den tillater meg å utforske og uttrykke mine kreative ideer gjennom tegninger og skisser. Blyanten er et allsidig medium som gir meg muligheten til å skape både detaljerte og uttrykksfulle kunstverk. La meg dele med deg hvordan jeg jobber med blyant og hvordan dette mediumet inspirerer meg.

Når jeg begynner å jobbe med blyant, er det første jeg gjør å forberede mitt arbeidsområde. Jeg sørger for at jeg har en flat, ren overflate å jobbe på, gjerne med en skisseblokk eller et større ark.

 

Jeg foretrekker å bruke en blyant som er godt slipt, slik at jeg kan oppnå både fine detaljer og brede linjer.

Før jeg begynner å tegne, kan jeg ta meg tid til å observere motivet mitt nøye. Enten det er en person, et landskap eller et objekt, studerer jeg formene, linjene og verdiene for å forstå hvordan jeg best kan gjengi dem på papiret. Jeg kan også lage en lett skisse eller en kontur for å hjelpe meg med å etablere komposisjonen og plasseringen av elementene.

Når jeg begynner å bruke blyanten på papiret, begynner jeg vanligvis med lette, grunnleggende streker for å markere konturene og grunnstrukturen. Dette lar meg justere og gjøre eventuelle endringer før jeg begynner å bygge opp detaljer. Jeg bruker ofte forskjellige hardhetsgrader av blyanter for å oppnå forskjellige toner og linjetykkelser.

En av de tingene jeg elsker med blyant er muligheten til å oppnå både myke, subtile overganger og sterke, markante kontraster. Jeg bruker forskjellige teknikker som skygging, kryss-hatching og blending for å skape dybde og dimensjon i tegningene mine. Jeg kan også eksperimentere med å variere trykket på blyanten for å oppnå forskjellige toner og teksturer.

Blyant er et medium som gir meg kontroll og presisjon. Det tillater meg å være detaljorientert og fokusert på å fange de minste nyansene og detaljene i motivet mitt. Det er utrolig tilfredsstillende å se en tegning ta form og komme til live under blyantens ledelse.

En annen fordel med blyant er at den er bærbar og enkel å jobbe med. Jeg kan ta med meg en blyant og en skisseblokk hvor som helst, og bruke fritiden min til å observere og tegne det som inspirerer meg. Blyant gjør det enkelt å fange øyeblikkene og ideene mine raskt og spontant.

Etter at tegningen er fullført, bruker jeg ofte en fixativ spray for å beskytte og bevare kunstverket mitt. Dette hjelper til med å forhindre at blyanten smudges eller falmer over tid.

Blyant er virkelig en av mine favorittmaterialer å jobbe med som kunstner. Det er et medium som tillater meg å utforske og uttrykke meg på en direkte og intim måte. Gjennom blyanten kan jeg formidle min visjon og kreativitet, og skape kunstverk som er både personlige og engasjerende. Uansett om det er en rask skisse eller en detaljert tegning, bringer blyanten mine ideer til liv og lar meg dele min kunstneriske stemme med verden.

Vetle Hauge som som tegner med blyant
Blyant bilde av Vetle Hauge
bottom of page